De docenten

De ervaren docenten

Zilver staat voor een hoge kwaliteit. Wij stellen graag enkele docenten voor:

Marjan Visscher

Marjan VisscherMarjans passie is het begeleiden van kinderen. En bij Zilver krijgt ze daar alle ruimte voor. Naast haar enorme staat van dienst als docent in het basisonderwijs is zij ook al jaren remedial teacher en intern begeleider van kinderen. Daardoor heeft zij veel inzicht in de problematiek waar kinderen mee kunnen worstelen, waardoor het leren wordt belemmerd. Marjan zoekt altijd naar hun kwaliteiten, boort hun krachten aan en geeft ze daarmee zelfvertrouwen. En met dat zelfvertrouwen komt de motivatie om te leren weer terug. Een onmisbare voorwaarde om te kunnen presteren.

Margreet Stolze

Margreet StolzeMargreet is een bevlogen docent in het basisonderwijs. Zij heeft ervaring in het geven van remedial teaching en zit vol energie en ideeën. Zij vindt het een voorrecht om met kinderen te werken en vindt het heerlijk om hen te zien ontwikkelen, ieder kind op zijn eigen manier. Haar insteek is altijd positief: “Wat kan een kind en waar is het goed in?”. Daarbij is het ook belangrijk creatief te zijn. En steeds weer te zoeken naar nieuwe manieren om de lesstof onder de knie te krijgen. Net zolang totdat het lukt! Want een kind kan vaak veel meer dan het denkt.

Asha Vasconcellos-Badal

Asha VasconcellosAsha’s basis is Wiskunde & Informatica. Ze heeft veel ervaring in het bedrijfsleven (van technisch ontwerper tot projectmanager van buitenlandse teams), maar heeft ook de lerarenopleiding gedaan. Daarna is zij opgeleid tot Transformationeel Life Coach, is afgestudeerd EFT-therapeut en heeft zij daarbij haar eigen praktijk “Zijn wie je bent”. EFT (Emotional Freedom Techniques) kan helpen bij het behandelen van o.a. dyslexie, dyscalculie, examenvrees en faalangst. Asha zet zich totaal in om een kind een goed gevoel te geven over zichzelf en over de prestaties.

ing. Monique T.J. van der Velden

Monique T.J. van der VeldenMijn naam is Monique van der Velden en ik ben afgestudeerd in de Electrotechniek. Ooit begonnen in het bedrijfsleven om daarna via een tweede HBO-studie de overstap te maken naar het onderwijs. Nu ben ik al jaren met veel plezier wiskundedocent, onderwijsadviseur en tevens zeer betrokken mentor. Ik probeer altijd het werkelijke probleem, maar ook de kracht van een kind te achterhalen. In mijn lessen hecht ik altijd heel veel waarde aan het creëren van een veilige omgeving voor kinderen. Ik neem hen serieus, ben een luisterend oor, leer hen respectvol met elkaar omgaan en ben altijd zeer alert op pestgedrag. En naast jongens halen bij mij ook de meisjes prachtige cijfers voor wiskunde!

Peter Ven

Peter VenMet ruim 30 jaar ervaring in het basisonderwijs heeft Peter een zeer brede interesse in alle vakken, maar is hij gespecialiseerd in taal en rekenen. In combinatie met remedial teaching heeft hij zeer goed inzicht in de verschillende manieren van leren en het gedrag van kinderen. Met zijn zorg en aandacht voor de leerling pakt hij niet alleen leerproblemen aan, maar helpt hij ook met het opbouwen van het zelfvertrouwen. En dat samen leidt tot betere resultaten en weer plezier in het leren (en het leven).

Marjolein Koolhaas

Marjolein KoolhaasMarjolein is naast haar werk bij Zilver docente Engels op het Griftland College in Soest, een school voor mavo, havo en vwo. Naast jarenlange ervaring in het geven van Engels in onder- en bovenbouw heeft zij ook veel ervaring als mentor en leerling (zorg)begeleider. Zij is ervan overtuigd dat met de juiste begeleiding een leerling vaak veel meer kan dan hij/ zij zelf denkt. Leerlingen komen vaak binnen met het idee dat zij die lastige Engelse taal waarschijnlijk nooit goed gaan beheersen en om ze dan te zien groeien en steeds zelfverzekerder te zien worden vindt Marjolein een voorrecht. Het is tenslotte een prachtige taal!

Danny van Duikeren

Danny van DuikerenDanny is wat je noemt een zij-instromer bij Zilver. Hij is afgestudeerd in de Technische Natuurkunde en heeft sindsdien een bak aan ervaring opgedaan in het bedrijfsleven als technisch engineer, projectmanager en eigenaar van een eigen bedrijf. Ook heeft hij heel wat trainingen gegeven. De afgelopen tijd is hij echter zelf getraind door een paar ervaren docenten. Met zijn rust en praktische kennis voegt hij iets extra’s toe aan de bijlessen voor VMBO, HAVO en VWO bij Zilver.